*JMÉNO (NICK):   
*E-MAIL:
WWW STRÁNKA:
  (bez http://)
*Vyberte smajlíka:
žádný

*Text Vašeho příspěvku:
Vložit odkaz Vložit email Vložit tučný text Vložit sešikmený text Vložit podtržený text

 
Údaje označené * jsou povinné.
Stránky knihy

Nejnovější 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |14| 15 ..
..16 nejstarší


Prosím, nevpisujte do knihy testovací zprávy, čeština by měla fungovat. Jestliže máte nějaký dotaz ohledně elektroniky, klidně jej sem napište. Upozorňuji předem, že dotazy typu "kde najdu ten a ten software" a podobně sem nepatří. Také upozorňuji na to, že zprávy obsahující hrubé a sprosté výrazy budu nekompromisně mazat.


      Boza zde nechal(a) příspěvek dne: 24.09.2004 v 22:32:14
      E-MAIL: boza2@volny.cz
      WWW stránka: NENÍ
      Příspěvek:

Zdravim,
diky za pekne stranky.
Chci se zeptat ohledne toho autoalarmu: byl byste ochoten ten SW upravit tak, aby ten telefon po prozvoneni poslal SMS s vypisem cisla aktualni bunky a bunek v okoli, aby byla mozna jakas takas lokalizace? U alarmu do auta je to myslim klicova vec.
O lokalizaci u T-Mobile vim, ale z ruznych duvodu bych rad zvolil jineho operatora.
Diky


       Admin odpověděl dne: 25.09.2004 v 13:23:30
       E-MAIL: david.hankovec@tiscali.cz
       WWW stránka: home.tiscali.cz/dh_servis
       Odpověď:
 

Dobrý den, protože provozuji vše u T-Mobile, nevím, jak je to se získáním údaje o aktuální buňce jinde. Zatím jsem to ani blíž nestudoval, protože na to nebyl čas, ale asi to možné je. Pokud se jedna o prozvonění, mám jiné plány ovládání, ale šlo by to implemetovat například na dotaz přes SMS. Zatím mám hotovou větší polovinu alarmu, dobíjení baterie MT přes step-down měnič, a další funkce, zatím sbírám další informace od jiných alarmů. Protože mám ale nyní jeden "akutní" komerční projekt, není na alarm zatím čas. Rozhodně ale tato konstrukce v budoucnu bude !   


      Roman Chocholáček zde nechal(a) příspěvek dne: 22.09.2004 v 15:19:07
      E-MAIL: roman.chocholacek@email.cz
      WWW stránka: NENÍ
      Příspěvek:

Dobrý den,
mnohokrát Vám děkuji za osvětlení možností, které jsou reálné vzhledem k mému záměru. Vzhledem k cenové náročnosti takového zařízení, které chci do vozidla také kvůli dalšímu možnému snížení spotřeby, musím tento záměr vypustit.
Při snížení spotřeby o půl litru na 100 km by byla návratnost při mém způsobu a množství ježdění více než dva a půl roku a to se mi v současné době nevyplatí.

Ještě jednou Vám děkuji a přeji mnoho úspěchů.

Roman Chocholáček


       Admin odpověděl dne: 22.09.2004 v 20:19:55
       E-MAIL: david.hankovec@tiscali.cz
       WWW stránka: home.tiscali.cz/dh_servis
       Odpověď:
 

Bohužel, proto jsem taky u svého dalšího auta upustil od podobného záměru (a to bych měl svoji práci pro sebe samozřejmě zdarma). Není to jednoduché a člověk by to musel dlouho studovat a kvůli jednomu, dvěma kusům se to nevyplatí.   


      Roman Chocholáček zde nechal(a) příspěvek dne: 21.09.2004 v 14:44:19
      E-MAIL: roman.chocholacek@email.cz
      WWW stránka: NENÍ
      Příspěvek:

Dobrý den,

musím Vám Vaše stránky pochválit. Je to totiž jedna z mála stránek, kde najdu to, co bych chtěl. Jedná se o palubní počítač do auta. Problém je ale v tom, že dosti věcem z Vaší stránky nerozumím a navíc má Vás počítač pro mne zbytečně mnoho funkcí.

Rád bych si někde nechal postavit počítač do svého auta Renault 19 1,8 GTS (jednobodové vstřikování), který by mi uměl ukázat aktuální spotřebu, průměrnou spotřebu na 100 km a třeba vnitřní a vnější teplotu. Nikoho, kdo by to byl schopný udělat ale neznám a protože jsem někde na těchto stránkách viděl větu "výroba elektrosoučástek na zakázku", zajímalo by mne, pokud je ona věta pravdivá, kolik by mne mohlo stát vyrobení tohoto přístroje u Vás.

Děkuji, Roman Chocholáček


       Admin odpověděl dne: 22.09.2004 v 12:07:01
       E-MAIL: david.hankovec@tiscali.cz
       WWW stránka: home.tiscali.cz/dh_servis
       Odpověď:
 

Dobrý den, pokud jde o autocomputer pro vsřikovací motory, je to celkem problém. U vsřikování se totiž přebytek paliva vrací zpět do nádrže, takže nelze měřit jen to, co odešlo do motoru. Pokud jde údaj o spotřebě nějakým jednoduchým způsobem "vytáhnout" ze vstřikovací jednotky, pak se dá o nějakém počítači uvažovat. Jinak vzniká problém s čidly (měřidly) - jaká, kde sehnat ap. Pak to rozhodně není projekt do 10000 Kč. Totéž platí o snímání dráhy. Prostě přesná čidla jsou problém, a od toho se vše odvíjí. Nedávno se otázka čidel řešila i na odborné konferenci na HW serveru a bohužel tazatel nakonec právě díky nedostupnosti (jak cenové, tak fyzické) čidel svůj záměr vzdal.
P.S. zabývám se výrobou zařízení, součástky nakupuji, nevyrábím je.   


      Jarmil zde nechal(a) příspěvek dne: 08.08.2004 v 13:03:26
      E-MAIL: jarmil.k@tiscali.cz
      WWW stránka: NENÍ
      Příspěvek:

Konečně jsem našel stránky o programování pro začátečníky, které se dají číst a něco i skoušet. Velice tím tvůrci stránek děkuji a těším se na dalšá příklady v programování.
S pozdravem Jarmil   


      Meloun zde nechal(a) příspěvek dne: 29.07.2004 v 21:34:19
      E-MAIL: Melounchytrak@seznam.cz
      WWW stránka: NENÍ
      Příspěvek:

Připojuju se k názoru že příkladů by mohlo přibýt a těším se na nové stránky pro začátečníky,které by měnily vzniknout jak sem se dočetl, něco takovýho by fakt bodlo..


       Admin odpověděl dne: 30.07.2004 v 19:02:54
       E-MAIL: david.hankovec@tiscali.cz
       WWW stránka: home.tiscali.cz/dh_servis
       Odpověď:
 

Stránka pro začátečníky (tedy první část) je na webu od 11.7.2004 - je to zapsáno v novinkách, mimo jiné je možné využít například vyhledávání, nebo stránku Popis 8051 nahoře, nebo stránku Konstrukce, dole na stránce oddíl Jak na to. Jinak díky za zájem.   


      Miro zde nechal(a) příspěvek dne: 27.07.2004 v 10:18:57
      E-MAIL: miroslav.liptak@post.sk
      WWW stránka: NENÍ
      Příspěvek:

Chcel by som sa podelit o skustenosti so stavbou stmievaca, a zaroven poprosit o radu. Postavil som dva kusy, oba funguju perfektne s ovladacim tlacitkom, ale nemozem ich naucit na niektore tlacitko dialkoveho ovladaca. Ked drzim tlacitko na stmievaci, po stlaceni dialkoveho ovladaca mi ledka blikne len niekedy, a ked uz si myslim, ze sa mi proces ucenia podaril, pri staceni dialk. ovladaca ledka nesvieti a stmievac samozrejme nereaguje, dokonca sa mi niekolko krat stalo , ze stmievac uplne zblbol, a zacal nekontrolovatelne blikat. Prestal az po vypnuti zo siete. Skusal som viacero ovladacov, chova sa to stale rovnako.


       Admin odpověděl dne: 27.07.2004 v 18:48:04
       E-MAIL: david.hankovec@tiscali.cz
       WWW stránka: home.tiscali.cz/dh_servis
       Odpověď:
 

Pokud se týká stmívače a nefunkčnosti dálkového ovládání, je třeba opravdu dobře zkontrolovat použité součástky a celou konstrukci. Pro příklad uvádím také jednu nefunkční konstrukci a její vyřešení :

Dobrý deň,
zaujalo ma Vaše riešenie stmievača ...............
Obvod som zrealizoval a oživil až do stavu, že som vložil naprogramovaný obvod do pätice. PIC16F628 som naprogramoval programom z Vašej web stránky programátorom LabProg+ firmy Elnec. Prepínače programátora sú nastavené podľa Vášho priloženého asm súboru v hlavičke. Napájanie a všetky vstupné piny sú OK. Skúsil som použiť ešte ďalšie 2 PIC, ale s rovnakým výsledkom. Poraďte mi, prosím Vás,..................
...........Obidva výstupy procesora t.j. pre LED a pre výk. časť sú stále 0V bez akejkoľvek zmeny na vstupoch. Problém typujem v programovaní alebo v programe......
...............Napájanie sme skúšali aj priamo zo stab. zdroja a program preložiť z asm do hex - je to OK. Skúste mi ešte napísať, či po nahodení PIC by sa malo dať osvetlenie ovládať len pomocou externého vypínača, ak by bol problém v SFH506, bez predošlého programovania.........

Řešení:

...Dobrý deň, prvý problém bol v zlom zapojení SFH - trocha nešťasne umiestnený obrázok vedľa plošného spoja. Pôvodne som si myslel, že vývody sú zapojené ako na obrázku, ale tam sú výstupy z plošného spoja. A druhý problém s optočlenom - nezohnal som originál, tak som použil SFH6106 a prehodil B a C tranzistora. A nakoniec diaľkové ovládanie z veže Philips jednoducho nefunguje.
Teraz všetko ide ako opisujete a som s tým veľmi spokojný. Ešte to všetko nainštalovať do zásuvky. Ďakujem za Vašu ochotu pomôcť mi. .....


Myslím si, že snad více komentářů netřeba. Přesto jsem zařadil na stránku konstrukce stmívače (až dolů, na závěr) jednu referenci k přečtení. Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na mne emailem, myslím si, že problém zcela jistě vyřešíme.

<< Předchozí      Následující >>
Nejnovější 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |14| 15 ..
..16 nejstarší

Zpátky Zpátky
© DH servis 2002 -